Bij de Zennhoeve worden er ook 1 of 2 daagse Retraites georganiseerd.

Het is mogelijk om een Individuele retraite te boeken, deze staat in het teken van rust, stilte, reflectie en de natuur. Tijdens deze retraite mag je eerst ontspannen tijdens een klankconcert. Hierbij lig je ontspannen op een matras en mag je je overgeven aan de klanken van verschillende instrumenten zoals klankschalen, gongs, sjamanen drum en nog veel meer. Na deze sessie is het tijd voor rust en reflectie en mag je je ervaringen en waarnemingen tijdens het klankconcert in stilte op papier zetten. Verder gaan we deze dag ook de natuur in, wat wil deze ons vertellen? en mag je de energie van de bomen gaan ontdekken en als er tijd over is gaan we ook nog creatief aan de slag. Aan het einde van de dag mag je je ervaringen van deze dag met mij delen als daar behoefte aan is. Deze dag is voorzien van eten en drinken. De prijs voor een individuele retraite is €199,- de dag is dan van 10:00 -16:00.

Groepsretraites worden vaak op een bepaalde datum gepland en vrij ver van te voren aangekondigd met ieder een eigen thema. Tijdens deze dag zal er ook met diverse instrumenten gewerkt worden omdat ieder instrument een eigen klank en een eigen trilling heeft die passen bij het thema van deze dag. Ontspanning, verbinding en Persoonlijke groei staan altijd centraal tijdens de dag. De gehele dag is compleet verzorgd met eten en drinken. Tijdens deze dag wort er Minimaal 4 deelnemers en Maximaal 10 deelnemers gehanteerd, dit om zo iedereen voldoende te kunnen ondersteunen in zijn of haar proces.

De eerst volgende groepsretraite staat gepland op Zaterdag 30 September. De Retraite van deze dag staat in het teken van verbinding en Persoonlijke groei. Verbinding met elkaar als groep en verbinding met jezelf maar ook verbinding met de natuur. Soms moeten we even tijd voor onszelf maken om te voelen waar we staan op ons levenspad. Verbinding ontstaat al tijdens het incheck rondje die we op een bijzondere manier gaan uitvoeren. Na een kopje thee en wat lekkers mag je plaats nemen open een matras en genieten van verschillende klanken van klankschalen, klankschalen maken niet alleen geluid maar hebben ook ieder een eigen trilling. Deze trilling resoneert met het water wat in ons lichaam zit en zorgt hierdoor dat blokkades kunnen aangeraakt worden en zorgen vaak ook voor een diepe ontspanning. Doordat klankschalen ook voor een verschuiving in ons bewustzijn zorgen gaan we daarna verder in stilte. Om ons bewust te worden wat stilte met ons doet. Tussen de middag is er een lekkere lunch met soep. In de middag is er tijd om te reflecteren wat de dag tot nu toe allemaal met jou heeft gedaan, dit gaan we op papier zetten. Want door het op te schrijven kun je het later nog eens nalezen en ook makkelijker hierdoor voelen en terug gaan in het moment van verbinding. We sluiten de dag af in een kring en met muziek. Het streven is om rond 16:30 te eindigen maar het kan ook nog uitlopen, houdt hier rekening mee. Kosten voor deze dag zijn: €111,-pp Minimaal 4 deelnemers en maximaal 10 deelnemers om zo iedereen de juiste begeleiding te kunnen geven in ieders proces.