Bij een Reiki-behandeling worden de handen op verschillende plaatsen op het lichaam geplaatst om universele energie door te geven. We kennen allemaal het helende effect van handen op ons lichaam. Als een kind bijvoorbeeld een zere knie heeft of zich ergens aan stoot, leg je al snel je handen op de pijnlijke plek.

Handen kunnen verzachtend werken en warmte, rust, genezende kracht, zorgzaamheid en liefde overbrengen. Het geeft je een gevoel van comfort en iedereen kan het, alleen weet je vaak niet meer hoe je dit moet toepassen.

Tijdens een Reiki-sessie lig je ontspannen op een tafel met een warme deken eroverheen. De energie in je lichaam mag weer gaan stromen en door het loslaten van blokkades kun je het koud krijgen. Vaak wordt er ook rustgevende muziek gebruikt om te helpen ontspannen.

Reiki verlicht de stress in je hoofd en lichaam, verbetert vaak je slaap, kan pijn verlichten, versnelt het zelfgenezingsproces van je lichaam, geeft meer focus en energie en zorgt voor diepe ontspanning. De ervaring van Reiki verschilt per persoon.

Geen enkele sessie is hetzelfde, maar vaak voel je na de eerste behandeling al een diepe ontspanning. Het mooie van Reiki is dat het direct effect heeft. Vaak geniet je nog dagenlang na van de voordelen. Zelfs als je het gevoel hebt dat je niets hebt ervaren, zal de Reiki-behandeling nog steeds zijn werk doen. Hoe vaak je een Reiki-behandeling moet ondergaan, hangt af van je klachten en persoonlijke behoeften. Een gemiddelde Reiki-behandeling duurt 45 tot 50 minuten.