Bij een Reiki behandeling liggen de handen op verschillende plekken op het lichaam en geven we de universele energie door. Het helende effect van handen op ons lijf kennen we allemaal. Als een kind bijvoorbeeld een zere knie heeft of zich ergens aan stoot, dan leg je al gauw de handen op de zere plek. Handen werken verzachtend. Je draagt warmte, rust, genezende kracht, zorgzaamheid en liefde over. Het geeft je een gevoel van geborgenheid en iedereen kan dit. Alleen weet je vaak niet meer hoe je dit moet toepassen.

Tijdens de sessie lig je lekker ontspannen op een tafel met een warme deken over, de energie in het lichaam mag weer doorstromen en door het loslaten van blokkades kun je het koud krijgen. Vaak wordt er ook rustgevende muziek gebruikt om goed te kunnen ontspannen.

Door Reiki verlicht je stress in je hoofd en lichaam, ervaar je vaak een betere nachtrust, kan het pijn verlichten, versnelt het het zelfgenezingsproces van je lichaam, kun je meer focus en energie ervaren en geeft het een diepe ontspanning.

Het verschilt per persoon hoe reiki wordt ervaren. Geen sessie is hetzelfde, vaak voel je na een eerste behandeling reiki een diepe ontspanning. Het fijne is dat reiki direct effectief is. Je geniet vaak nog dagenlang na van de voordelen. Zelfs als je het idee hebt dat je niets hebt ervaren, dan zal de reiki-behandeling alsnog zijn werk doen.

Hoe vaak je een reiki behandeling moet ondergaan is afhankelijk van je klachten en je persoonlijke behoefte. Een reiki behandeling duurt gemiddeld 45-50 minuten.